Doeltreffende stripcommunicatie naar bewoners bij renovatie, groot onderhoud, sloop & nieuwbouw.

Infostrip illustratie resultaat juist2Infostrip illustratie resultaat juist2

Bewonerstevredenheid 84,5%
& bewonersbetrokkenheid 95%

Het infostrip-format heeft alleen maar winnaars.

Tijdens de renovatie aan de Offenbachlaan in Eindhoven werd een bewonerstevredenheid van 84,5% gemeten, een hele prestatie. Maar niet alleen de bewoners plukten de vruchten van de specifieke aanpak.

95% deelname levert heel wat besparingen op

Omdat integrale communicatie via strips en deurhangers de bewoners beter bereikt, kunnen de verschillende projectpartijen hun werk efficiënter uitvoeren. Waar in een gewone wijk normaal 80% van de bewoners thuis zijn tijdens afspraken, had in deze wijk meer dan 95% van de huishoudens meteen op de installatiemonteur gerekend.

Ook was er duidelijk meer respons bij gewenste actiepunten: meer mensen reageerden op de vraag of ze de verwarming wilden laten vervangen én meer mensen kozen voor het investeren in verregaande renovatie.

"Bewoners blij, wij blij. Verrassend wat het oplevert!"

Irene Neggers van 'Thuis was blij verrast met de resultaten: “De strip bleek zeer effectief. Bij navraag hadden de bewoners ‘het allemaal gelezen’ en ‘snapten’ ze ‘het helemaal’.”

Ook aannemer KnaapenGroep was duidelijk trots: “Het resultaat mag er zijn: ruim 90% deelname aan het groot onderhoud, ondanks een behoorlijke huurverhoging en taalbarrières.”

Duidelijke communicatie door middel van beeldverhalen, afgestemd op de doelgroep. Één duidelijke stijl en één imago om bewoners te betrekken en tevreden te stemmen. Het resultaat is gemak, efficiëntie en kostenbesparing voor uitvoerende partijen.

[unex_ce_button id="content_d3sv6tudc,column_content_q6psg7ptk" button_text_color="#000000" button_font="light" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffff99" button_padding="15px 40px 15px 40px" button_border_width="2px" button_border_color="#ffed00" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ffff99" button_border_hover_color="#000000" button_link="info@studio1op1.nl" button_link_type="email" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]meer info?[/ce_button]